Historisk arkiv

Regjeringen gir 35 millioner til årets tv-aksjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre overrakte søndag kveld regjeringens bidrag på 35 millioner kroner til Flyktninghjelpen og tv-aksjonen 2010 "På flukt fra krig”.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre overrakte i kveld regjeringens bidrag på 35 millioner kroner til Flyktninghjelpen og tv-aksjonen 2010 "På flukt fra krig”.

- Mennesker på flukt er en av verdens mest sårbare grupper. De mangler ofte tilgang på elementære goder, de mangler beskyttelse fra overgrep og de befinner seg i noen av verdens farligste og minst tilgjengelige områder, sier utenriksministeren.

- Jeg har selv besøkt mange av de landene hvor Flyktninghjelpen arbeider. I disse fattige og urolige områdene kommer mennesker på flukt ofte ut som taperne i kampen om ressursene. Dette gjør vår innsats for flyktninger og internt fordrevne enda viktigere, sier Støre.

- Flyktninghjelpen er en av Norges største frivillige organisasjoner med aktiviteter i rundt 20 land. De driver et svært viktig arbeid under vanskelige forhold og de gjør dette godt, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.