Historisk arkiv

Søker ny norsk dommer til EFTA-domstolen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksdepartementet inviterer alle interesserte til å melde seg eller komme med forslag til norsk kandidat til stillingen som dommer ved EFTA-domstolen i Luxembourg når den nåværende norske dommeren fratrer. Departementet ber spesielt om forslag til kvinnelige kandidater.

Dommerne ved EFTA-domstolen ”skal velges ut blant personer hvis uavhengighet er uomtvistelig og som fyller de krav som stilles for å inneha de høyeste dommerembeter i deres hjemland, eller hvis faglige dyktighet som jurister er alminnelig anerkjent.”

For å komme i betraktning, må kandidater ha juridisk embetseksamen, relevant juridisk erfaring og svært god EØS-rettslig kompetanse. Domstolens arbeidsspråk er engelsk, og det kreves særdeles god skriftlig og muntlig fremstillingsevne i dette språket.  I tillegg er det en klar fordel å ha evne til å forstå fransk, som er arbeidsspråket ved EU-domstolen. Det er også ønskelig at kandidatene har internasjonal erfaring.

EFTA-domstolen, som har sitt sete i Luxembourg, består av tre dommere som oppnevnes for seks år av EFTA-statene ved felles overenskomst, dvs. ved vedtak i EFTAs overvåknings- og domstolskomité.

Det er ønskelig med tiltredelse 1. januar 2011.

Forslag til kandidater, eller melding av egeninteresse for stillingen, merkes ”EFTA-dommer” og sendes Utenriksdepartementet v/Rettsavdelingen, Postboks 8114, Dep, 0032 Oslo, innen 20. august 2010.

Det gjøres oppmerksom på at navn på kandidater som har meldt egeninteresse og foreslåtte kandidater vil være offentlig.  Opplysninger om kandidater kan bli gjort offentlige selv om kandidaten har bedt om at kandidatens navn ikke blir offentliggjort.

Spørsmål kan rettes til:

Ekspedisjonssjef Olav Myklebust, tel. 22 24 33 55 (fra 2. august)
Avdelingsdirektør Helge Seland, tel. 22 24 32 52
Avdelingsdirektør Hege M. Hoff, tel. 22 24 34 89

For øvrig vises det til opplysninger på følgende hjemmeside:
www.eftacourt.int/