Historisk arkiv

Utenriksminister Støre glad for at Mostafaei er i sikkerhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg er glad for at den iranske menneskerettighetsforkjemperen Mohammed Mostafaei nå er i sikkerhet i Norge, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Jeg er glad for at den iranske menneskerettighetsforkjemperen Mohammed Mostafaei nå er i sikkerhet i Norge, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre

- Etter at norske myndigheter ble kjent med at Mostafaei hadde flyktet til Tyrkia har Norge, i likhet med flere andre land, vært opptatt av at han får beskyttelse og ikke blir returnert til Iran. Jeg vil anerkjenne Tyrkias og FNs høykommissær for flyktningers bidrag til å få Mostafaei i sikkerhet, sier utenriksminister Støre. 

Norge har gjentatt ganger uttrykt bekymring for menneskerettighetssituasjonen i Iran, og spesielt tatt opp enkeltsaker knyttet til dødsstraff av mindreårige og bruk av inhumane straffemetoder.  Mostafaei har vært en modig forsvarer i flere av disse sakene. 

-  Det er trist at presset på modige forsvarere som Mostafaei er så sterkt at de blir tvunget til å flykte. De gjør en svært viktig jobb i Iran. Norge er engasjert i å støtte opp om menneskerettighetsforsvarere i Iran og vil fortsette med dette. Vi oppfordrer Iran til å respektere menneskerettighetene, og stå ved sine internasjonale forpliktelser, sier utenriksministeren.