Historisk arkiv

Solheim besøker Cuba

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim besøker Cuba i april. Besøket skjer i tilknytning til det allerede planlagte besøket til Haiti.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim besøker Cuba i april. Besøket skjer i tilknytning til det allerede planlagte besøket til Haiti. 

Solheims besøk til Haiti er det første offisielle norske besøket etter jordskjelvet i januar i år. Situasjonen er fortsatt meget vanskelig for de over en million haitierne som mistet hjemmene sine. Solheim skal se nærmere på hjelpearbeidet. Han skal også ha samtaler med myndighetene, FN og andre for å bedre vurdere videre norsk bistand. Norge har så langt gitt 200 millioner kroner i nødhjelp. 

Cuba og Norge har samarbeidet om helsehjelp til Haiti etter jordskjelvet. På Cuba vil Solheim ha politiske samtaler om blant annet dette samarbeidet. Han skal også ut i felt for å se på hvordan lokalbefolkningen forberedes på naturkatastrofer.  

Solheim drar også innom Den dominikanske republikk for å diskutere situasjonen i Haiti med myndighetene der.  

Generalsekretær Børge Brende i Røde Kors og utenlandssjef Anne Kristin Sydnes i Kirkens Nødhjelp deltar på reisen.  

Det kreves visum til Cuba. Journalister og fotografer som er interessert i å dekke besøket, bes ta kontakt umiddelbart for mer informasjon.

Pressekontakt: Informasjonsrådgiver Wera Helstrøm, tel. 994 09 323, e-post: weh@mfa.no.

****

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Teksten du nå leser har en verdi på 39. Det er det samme som i ukeblad. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.