Historisk arkiv

Støre til Nord-Norge torsdag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil 29. april holde et foredrag om Nordområdene i et internasjonalt perspektiv på Universitetet i Tromsø. Foredraget kan følges direkte på nett-tv fra kl. 14.30.

Utenriksminister Støre vil 29. april holde et foredrag om Nordområdene i et internasjonalt perspektiv på Universitetet i Tromsø. Støre vil besøke Kirkenes samme dag og Bodø 30. april. Statssekretær Erik Lahnstein vil også delta på reisen.   

Kirkenes 29. april
08.30 Åpning av workshop om skipsfart i Nordområdene i regi av Centre for High North Logistics. Sted: Barentssekretariatet.

09.30 Besøk hos elektronikkprodusenten Barel AS.

10.30 Grenselandsmuseet i Førstevannslia. Støre møter aktører fra ulike institusjoner i fylket for å orientere om delelinjeavtalen og grenseboerbevis. Pressen inviteres til å delta.   

Tromsø 29. april
14.30 ”Det meste er nord. Nordområdene i et internasjonalt perspektiv.” Utenriksminister Støre holder foredrag på Universitetet i Tromsø. Åpent for alle. Auditorium 1, Teorifagbygget. Foredraget i Tromsø kan følges på nett-tv fra kl. 14.30.

15.45 Lett bevertning.  Møte med pressen.

17.30 Besøk på Forskningsparken.  Presentasjon av bioteknologiselskapet ProBio, forskningskonsernet Noruts dronefly-prosjekt, og planene for Barents BioCenter.

19.00 Representantskapsmøte i Tromsø Arbeiderparti. Grand Hotel.

Bodø 30. april
11.00 Møte på Nordområdesenteret, Høgskolen i Bodø. Mer informasjon vil følge.

14.00 Besøk til Rapp Marine AS. Næringslivsseminar i regi av Nordland Fylkeskommune.

Pressekontakt: Marte Lerberg Kopstad mobil 995 22 026.