Historisk arkiv

Støre til Arktis-møte i Ottawa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre deltar 29. mars på et møte mellom de fem kyststatene rundt Polhavet. Møtet holdes i Ottawa i forkant av G8-møtet med utenriksministrene fra USA, Russland, Canada og Norge samt Danmarks justisminister.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre deltar 29. mars på et møte mellom de fem kyststatene rundt Polhavet. Møtet holdes i Ottawa i forkant av G8-møtet. Utenriksministrene fra USA, Russland, Canada og Norge samt Danmarks justisminister deltar.

Formålet med møtet er å ta opp problemstillinger som er av felles interesse for de fem statene rundt Polhavet. Tema vil være arbeidet med fastsettelsen av kontinentalsokkelens utstrekning i Polhavet og samarbeid innenfor felt som ressursforvaltning, sjøsikkerhet og sjøkartlegging.

Dette er andre gang de fem landene møtes på utenriksministernivå. Første gang var på Grønland i mai 2008 da landene vedtok Ililussat-erklæringen som befester enigheten mellom kyststatene om at havretten ligger til grunn for forvaltningen av Polhavet og at partene vil samarbeide for å finne løsninger på fremtidige utfordringer i området.

De fem ministrene vil holde en felles pressekonferanse etter møtet på Lake Meech, Quebec, ca kl 15.30 lokal tid.

Presse som ønsker å delta må akkrediteres innen 19. mars. Se informasjon fra kanadisk UD.  

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad, mobil 995 22 026