Historisk arkiv

Videokonferanse erstatter Litauen-besøk for Støre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Jonas Gahr Støres besøk i Litauen 19. april er avlyst på grunn av problemene i luftfarten. I stedet møter Støre sin litauiske motpart i videokonferanse.

Utenriksminister Jonas Gahr Støres besøk i Litauen i dag er avlyst på grunn av problemene i luftfarten. I stedet møter Støre sin litauiske motpart i videokonferanse. 

Støre skulle i dag vært i Litauens hovedstad Vilnius for politiske samtaler med blant annet landets utenriksminister Audronius Azubalis. Askeskyen fra Island gjør det ikke mulig å gjennomføre reisen, men samtalene vil likevel bli avholdt i form av en videokonferanse. 

Dagens videokonferanse vil finne sted hos Tandberg på Lysaker, som i tillegg har invitert utenriksministeren til en demonstrasjon av selskapets nyeste videokonferanseløsninger. 

Medier som ønsker å dekke besøket hos Tandberg og/eller samtalen med Litauens utenriksminister, kan møte ved Tandbergs hovedkontor i Philip Pedersensvei 20 på Lysaker kl. 10. 

Program
Kl 10.15 Demonstrasjon av Tandbergs videokonferanse teknologi, "telepresence" (åpen for mediene). 

Kl 10.40 Videokonferanse med Litauens utenriksminister Azubalis (fotomulighet ved starten av samtalen). 

Samtalene mellom de to utenriksministrene vil være lukket for mediene, men Støre vil være tilgjengelig for kommentarer i etterkant. 

Det bilaterale forholdet mellom Norge og Litauen, inkludert EØS-finansieringsordningene, vil stå sentralt i samtalene. Aktuelle Nato-saker, regionalt samarbeid og andre internasjonale spørsmål står også på dagsordenen.

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef Bjørn Jahnsen, 971 64 843