Historisk arkiv

DDMM Kong Harald V og Dronning Sonja besøker Midtvesten og New York 13.-22. oktober 2011

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Presseakkreditering må meldes innen onsdag 28. september 2011, ta kontakt med press@mfa.no

Presseakkreditering må meldes innen onsdag 28. september 2011, ta kontakt med press@mfa.no 

DDMM Kong Harald V og Dronning Sonja avlegger et offisielt besøk til Midtvesten og New York i tiden 13.-22. oktober 2011. I Minnesota og Iowa vil Kongeparet møte representanter for delstatsmyndighetene og besøke norsk-amerikanske miljøer og institusjoner. I New York er Kongen og Dronningen blant æresgjestene på 100-årsjubileumsgallaen til American Scandinavian Foundation. I tillegg står besøk på Ground Zero, besøk hos norske miljøer samt kulturarrangementer på dagsorden.  

Hovedpunkter i programmet:

Torsdag 13. oktober:

DDMM Kong Harald og Dronning Sonja besøker Luther College i Decorah, Iowa. Der vil de blant annet ta imot ”Spirit of Luther Award”. På ettermiddagen, vil Kongeparet besøke Vesterheim Norwegian-American Museum, Decorah, Iowa.

Fredag 14. oktober:

DDMM Kong Harald og Dronning Sonja besøker St. Olaf College i Northfield, Minnesota, samt Mayo Clinic i Rochester, Minnesota.

Søndag 16. oktober:

DDMM Kong Harald og Dronning Sonja besøker Augsburg College i Minneapolis, Minnesota. Det blir et møte med Guvernør Mark Dayton på ettermiddagen. På kvelden deltar Kongeparet på en middag der ambassadør Wegger Strømmen er vert.  

Mandag 17. oktober:

DDMM Kong Harald og Dronning Sonja besøker Sons of Norway i Duluth, Minnesota. Det blir også et besøk til Enger Tower som er en observasjonspost på toppen av Enger Hill.  

Tirsdag 18. oktober:

Forflytning fra St. Paul til New York

Torsdag 20. oktober:

DDMM Kong Harald og Dronning Sonja deltar på en lunsj i regi av The Norwegian American Chamber of Commerce (NACC). Videre, vil Kongeparet besøke Scandinavia House og utstillingen “Luminous Modernism: Scandinavian Art Comes to America, 1912”. DDMM Kongen og Dronningen av Sverige, Islands President, Finlands President samt DDKKHH Kronprinsen og Kronprinsessen av Danmark deltar også på dette arrangement.

Fredag 21. oktober:

Dagen begynner med en markering og kransenedlegging på Ground Zero sammen med DDMM Kongen og Dronningen av Sverige, Islands President, Finlands President samt DDKKHH Kronprinsen og Kronprinsessen av Danmark. Kongeparet vil deretter besøke MoMA. På kvelden, deltar DDMM Kong Harald og Dronning Sonja på en galla middag i anledning The American Scandinavian Foundation’s hundreårsmarkering.

Lørdag 22. oktober:

DDMM Kongen og Dronningen besøker sjømannskirken på formiddagen.

Avreise samme dag til Oslo.

Praktiske opplysninger:

Det er reservert rom for norsk presse på The Saint Paul Hotel i Saint Paul (USD 172 pluss skatt) og InterContinental New York Barclay i New York (USD 339 pluss skatt). For booking av rom trenger vi navn, fødselsdato, passnummer med utløpsdato, og kredittkortnummer med utløpsdato.

Det settes opp transport for pressen til og fra alle programpostene

Akkreditering:

Akkreditering sendes til: press@mfa.no

Akkrediteringsfrist: 28. september 2011