Historisk arkiv

Norge gir fem millioner i nødhjelp til El Salvador

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Enormt mye regn har ført til oversvømmelser og jordskred i Mellom-Amerika. El Salvador er et av de verst rammede landene. Norge støtter redningsarbeidet med fem millioner kroner.

Enormt mye regn har ført til oversvømmelser og jordskred i Mellom-Amerika. El Salvador er et av de verst rammede landene. Norge støtter redningsarbeidet med fem millioner kroner. 

Til nå har 35 mennesker omkommet, 55.000 er evakuert. Trolig er 300.000 mennesker rammet av det kraftigste uværet i El Salvador på 50 år.  

- Situasjonen er alvorlig, men myndighetene har handlet raskt. Det er alltid de svakeste i samfunnet som lider mest når flommen rammer. Mennesker som er drevet bort fra sine hjem trenger mat, vann og husly, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.  

- Dette er et tegn på det norske folks solidaritet og vennskap med mitt land. Vi bruker nå mye krefter på å nå de verst rammede, og på å gjøre dette livsviktige arbeidet i samråd med vår befolkning. Vi er veldig takknemlige for det viktige norske bidraget, sier Roberto Lorenzana, visepresident i El Salvadors parlament og talsmann for myndighetene.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Svein Bæra, tlf: 916 72 042, e-post: svb@mfa.no

****

Pressemeldingar og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldinga har en verdi på 37. Det er det samme som i skjønnlitteratur og ukeblader. Les mer om kampen for et bedre og klarere språk i staten hos Klarspråk.no.