Historisk arkiv

Haiti ett år etter jordskjelvet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Onsdag 12.januar er det ett år siden jordskjelvet i Haiti. Hva har skjedd det siste året? Hvor langt er gjenoppbyggingen kommet?

Nylig kom miljø- og utviklingsminister Erik Solheim hjem fra Haiti. Med ferske inntrykk fra reisen deltar han på en felles markering sammen med lederne for Norsk Ressurssenter for Fredsbygging, Kirkens Nødhjelp og Røde Kors.

­- Alt for lite har skjedd i Haiti. Da jeg var der så jeg noen store prosjekter som nå begynner å komme i gang. Men fremdeles mangler folk helt elementære ting som et sted å bo, rent vann og mat, sier Solheim.

Markeringen tar opp situasjonen i Haiti i dag og hjelpearbeidet som er igangsatt. I tillegg er utfordringene Haiti og det internasjonale samfunnet står overfor i årene fremover på agendaen.

- Det er helt avgjørende at alle land holder løftene de ga like etter jordskjelvet. I tillegg trenger Haiti en sterk politisk ledelse, sier Solheim.

Marie Mirlande Augustin fra Project Haiti deltar også på markeringen. I tillegg vil Ole Paus opptre med et musikalsk innslag.

Tidspunkt: Onsdag 12. januar kl 09.30-12.15
Sted: Nobels Fredssenter

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Anne Vinding, mobil 97 59 39 44 

***

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 33. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.