Historisk arkiv

Norge og Tyrkia undertegner avtale

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Norge og Tyrkia har et utmerket bilateralt forhold og et stort potensial for å utvide samarbeidet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Utenriksminister Støre og Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu i Ankara 18.04.2011. Foto: UDUtenriksminister Jonas Gahr Støre reiste til Ankara i morgentimene i dag for å møte sin tyrkiske kollega, Ahmet Davutoglu. De to utenriksministrene ble enige om å fordype samarbeidet om freds- og forsoningsarbeid og underskrev i dag en avtale om diplomatutveksling. Avtalen gir tyrkiske og norske diplomater mulighet til å dele erfaringer innen freds- og forsoningsarbeid.

- Norge og Tyrkia har forskjellige utgangspunkt. Gjennom våre ulike tilnærminger kan vi utfylle hverandre på en unik måte i bestrebelsene på å forhindre konflikt, sier Støre.

Under arbeidsfrokosten diskuterte de to utenriksministrene utviklingen i Midtøsten, Afghanistan og Balkan og ble enige om å fordype samarbeidet på disse områdene. 

Utenriksminister Davutoglu takket også ja til Støres invitasjon til å delta på Oslo Peace Forum i juni.

Samtalen mellom utenriksministrene dreide seg også om bilaterale forhold mellom Norge og Tyrkia. Utenriksministrene var enige om å styrke de økonomiske forbindelsene.

I Ankara skal utenriksministeren også ha samtaler med Tyrkias EU-minister Egemen Bagis, samt diskutere Midtøsten med et utvalg av tyrkiske eksperter.