Historisk arkiv

Norge gir nødhjelp til ofre for ny storflom i Pakistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge gir 40 millioner kroner i nødhjelp til flomrammede i Pakistan. Situasjonen er kritisk og stadig flere rammes. Vannmassene kommer ett år etter den verste flommen i landets historie

Norge gir 40 millioner kroner i nødhjelp til flomrammede i Pakistan. Situasjonen er kritisk og stadig flere rammes. Vannmassene kommer ett år etter den verste flommen i landets historie 

Uvanlig kraftig monsunregn i Pakistan har igjen ført til flom som rammer mange av de samme områdene som i fjor.

– Situasjonen på bakken er veldig alvorlig. Flere millioner mennesker er berørt i et fra før veldig fattig område. De fattigste vil alltid bli rammet hardest, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Rundt seks millioner mennesker er rammet i provinsene Sindh og Baluchistan. Over en million hus er helt eller delvis ødelagt. 

– Det er spesielt viktig at vi når frem til de mest sårbare gruppene.  Kvinner, barn og funksjonshemmede er særlig utsatte i den kaotiske situasjonen. De trenger hjelp og beskyttelse. Mennesker er drevet på flukt, og det er et stort behov for telt, mat og rent vann, sier Solheim. 

Norge gir nå 40 millioner kroner, gjennom FN, Røde Kors og hjelpeorganisasjoner med erfaring fra Pakistan. Norge har allerede støttet Kirkens Nødhjelps innsats for 2000 flomrammede familier i Sindh-provinsen. Norge har støttet et vannrenseanlegg, som Kirkens Nødhjelp bruker nå. 

Ifølge FN er det behov for rundt to milliarder kroner for å hjelpe mennesker som er rammet av flommen. Norge arbeider sammen med andre giverland og FN for å bistå pakistanske myndigheter i nødhjelpsarbeidet. 

– Beredskapen Pakistan har bygget opp etter den voldsomme flommen i fjor kommer nå til nytte. FN koordinerer innsatsen og hjelpen som nå kommer inn. Dermed kommer nødhjelpen ut til de som trenger den mest på kortest mulig tid, sier Solheim. 

I tillegg vil FNs nødhjelpsfond (CERF) bidra, hvor Norge er en av de største bidragsyterne. 

Les mer om hvordan Norge hjalp til under flommen hjalp til under flommen i fjor

Pressekontakter:
Kommunikasjonsrådgiver Anne Vinding (med Solheim i New York), mobil 975 93 944.
Pressevakten for utviklingssaker (i Oslo), mobil 913 95 000 (ikke sms). 

***

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 38. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et bedre og klarere språk i staten hos Klarspråk.no.