Historisk arkiv

Statssekretær Eide til Argentina og Brasil

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Statssekretær Espen Barth Eide besøker Argentina og Brasil 5.-11. november.

Statssekretær Espen Barth Eide besøker Argentina og Brasil 5.-11. november.

Norge har et raskt voksende samarbeid med Argentina og Brasil, som begge er store, fremvoksende økonomier og medlemmer av G20. 

I Argentina vil Eide åpne et seminar om humanitærretten. Norge er en av initiativtakerne til en internasjonalt prosess for å styrke beskyttelsen av sivile i krig. Som ledd i dette arbeidet avholdes det en serie regionale seminarer. Argentina og Norge er vertskap for et slikt seminar i Buenos Aires. 

Eide skal også ha politiske samtaler med argentinske myndigheter. På dagsordenen står en rekke globale spørsmål som G20, FN-reform, Midtøsten og nedrustning. Økonomiske spørsmål og næringslivssamarbeid vil også bli drøftet. Dessuten skal Eide holde et foredrag i Buenos Aires om polare spørsmål. 

Besøket til Brasil er en oppfølging av regjeringens Brasil-strategi, som omfatter styrket samarbeid på flere områder, som næringsliv, forskning og utdanning. Eides besøk blir det første møtet innenfor rammen av en avtale om regelmessige politiske konsultasjoner mellom Norge og Brasil. Samtalene vil berøre utenrikspolitiske temaer som den globale finans - og økonomikrisen, G20 og Brics-samarbeidet, situasjonen i Midtøsten, samt globalt klima- og miljøsamarbeid. Statssekretæren vil også ta opp norsk-brasiliansk samarbeid om skogbevaring.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen (med på reisen), tlf.  990 24 903, kels@mfa.no