Historisk arkiv

Solheim besøker Burundi og Uganda

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim besøker Burundi og Uganda førstkommende uke. Han tar blant annet opp utviklingen i Uganda, som han er bekymret for.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim besøker Burundi og Uganda førstkommende uke. Han tar blant annet opp utviklingen i Uganda, som han er bekymret for. 

Den siste måneden har opposisjonen i Uganda demonstrert mot høye priser. Politiet og hæren har blant annet brukt tåregass og skutt mot demonstranter. Norge er bekymret for utviklingen. Under besøket vil Solheim diskutere situasjonen med president Museveni, representanter for opposisjonen, media og norsk næringsliv. 

Solheim vil også sette søkelys på arbeidet mot korrupsjon og for godt styresett. Det gjelder spesielt i samarbeidet innen olje og ren energi. Han vil legge vekt på at Uganda fortsatt skal være et interessant land å investere i. 

I Burundi skal Solheim følge opp det norske engasjementet i fredsprosessen. Han planlegger å møte president Nkurunziza og representanter for opposisjonen. Solheim møter også organisasjoner som får penger fra Norge. 

Norge har vært aktive i Burundi siden 2006 for å sikre fred, stabilitet og utvikling i regionen.

Pressekontakt (leverer gjerne bilder):  Informasjonssjef Trond Viken (med på reisen), trv@mfa.no, mob: 992 18 303.

****

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 39. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et bedre og klarere språk i staten hos Klarspråk.no.