Historisk arkiv

Sikkerhetssituasjonen i DRC Kongo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Det forventes en tilspissing av sikkerhetssituasjonen i DRC Kongo i forbindelse med at valgresultatet snart foreligger. Spesielt i forbindelse med publisering av valgresultatet tirsdag 6. desember 2011 er det fare for en eskalering.

Norsk tilstedeværelse i DRC Kongo er begrenset til én representant fra ambassaden i Luanda som for tiden oppholder seg i hovedstaden Kinshasa. Utenrikstjenesten har derfor begrenset kapasitet til å bistå nordmenn i DRC Kongo, hvis sikkerhetssituasjonen tilspisser seg.

Vi oppfordrer nordmenn som oppholder seg i DRC Kongo, eller som planlegger å reise dit, om å vurdere nødvendigheten av sitt opphold i landet opp mot en forventet forverring av sikkerhetssituasjonen.

Nordmenn som er i Kongo eller planlegger å reise dit oppfordres videre til å registrere seg på www.reiseregistrering.no og følge med på løpende oppdateringer som vil bli lagt ut på ambassaden i Angolas hjemmesider: www.noruega.ao Oppdatert informasjon til publikum vil også legges ut på www.landsider.no.