Historisk arkiv

Frokostmøte med Støre og Solheim om FNs generalforsamling 2011

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Jonas Gahr Støre og Erik Solheim inviterer journalister til pressefrokost om aktuelle spørsmål for FNs generalforsamling i New York senere denne måneden.

Jonas Gahr Støre og Erik Solheim inviterer journalister til pressefrokost om aktuelle spørsmål for FNs generalforsamling i New York senere denne måneden.  

Høyaktuelle spørsmål som hungersnøden på Afrikas Horn, situasjonen i Libya, forholdet mellom Palestina og Israel og klimautfordringen vil bli diskutert når stats- og regjeringssjefer fra alle FNs medlemsland møtes under åpningen av FNs generalforsamling 19. - 23. september i New York. 

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vil gi journalister som skal dekke generalforsamlingen eller er interessert i FN-spørsmål en overordnet innføring om Norges rolle og holdning i kjernespørsmål. Det er satt av god tid til spørsmål. 

Når: Onsdag 14. september 2011, kl. 10.00 – ca. 12.00
Hvor: Utenriksdepartementet, møterom NK 319 

Det er satt av én time til møtet med Støre og Solheim. I den påfølgende timen vil leder for FN-avdelingen Geir O. Pedersen og leder for FN-seksjonen Astrid Ajamay orientere i mer detalj om norsk innsats og prioriteringer i FN. 

Påmelding: Innen mandag 12. september til  media.utvikling@mfa.no 

Det blir servert en enkel frokost til alle som melder seg på.

Pressekontakter:
For Støre: Kommunikasjonsrådgiver Svein A. Michelsen: 971 07 379
For Solheim: Kommunikasjonsrådgiver Anne Vinding: 975 93 944

FN New York

FN New York: FN-bygget ligger langs elva East River i New York og er et internasjonalt område som tilhører medlemslandene. FN-bygningene stod ferdig i 1950/51. (Trond Viken, Utenriksdepartementet)