Historisk arkiv

Solheim og Fiskaa markerer kvinnedagen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Tirsdag 8. mars vil både miljø- og utviklingsminster Erik Solheim og statssekretær Ingrid Fiskaa markere den internasjonale kvinnedagen.

Tirsdag 8. mars vil både miljø- og utviklingsminster Erik Solheim og statssekretær Ingrid Fiskaa markere den internasjonale kvinnedagen.

Ingrid Fiskaa møter ungdomsaktivist Elham Eidarous og journalist Karima Kamal fra Egypt. På frokostseminaret vil de diskutere hvordan kvinner påvirker frihetskampen i Egypt, samt hvilken rolle kvinner vil ha i fremtidens Egypt. Forsker Nefissa Naguib fra Chr. Michelsens institutt er også til stede.  

Tid: 8. mars klokken 08:30 – 10:30. Frokost vil bli servert.
Sted: Utviklingshuset, Brynjulf Bulls plass 2 (Rådhusplassen), Oslo. 

I mange samfunn sitter kvinner med kunnskap om hvordan man tilpasser seg klimaendringene. Likevel blir deres stemme sjelden hørt. 8. mars deltar Erik Solheim på et seminar arrangert av Cicero med forskere fra blant annet India, Alaska og Trinidad og Tobago. Tema for seminaret er hvilken rolle kjønn spiller for sårbare samfunns evne til klimatilpassing. 

Tid: 8. mars 11:00 – 15:00. Lunsj vil bli servert.
Sted: Nobels Fredssenter.

Pressekontakt: Pressevakten for utviklingssaker, mobil: 913 95 000.

****

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 37. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.