Historisk arkiv

Statsbesøk fra Luxembourg – akkreditering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Etter invitasjon fra Hans Majestet Kong Harald V vil Storhertug Henri og Storhertuginne Maria Teresa av Luxembourg avlegge statsbesøk til Norge 30. mai til 1. juni i år. Besøket foregår i Oslo og Trondheim.

Etter invitasjon fra Hans Majestet kong Harald V vil storhertug Henri og storhertuginne Maria Teresa av Luxembourg avlegge statsbesøk til Norge 30. mai til 1. juni i år. Besøket foregår i Oslo og Trondheim.  

Besøket starter med offisiell mottakelse på Slottsplassen ved Deres Majesteter Kongen og Dronningen samt Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen, etterfulgt av kransenedleggelse ved Nasjonalmonumentet. Senere møter Storhertug Henri stortingspresidenten og statsministeren.  D.D. M.M. Kongen og Dronningen er vertskap for gallamiddag på Slottet om kvelden på besøkets første dag.   

Storhertugparet vil i løpet av oppholdet i Oslo blant annet besøke Norges Idretts-høyskole og Fram-museet. Storhertug Henri og storhertuginne Maria Teresa gir en mottakelse for offisielle gjester i Oslo Rådhus om kvelden under besøkets annen dag. 

I Trondheim vil storhertugparet besøke Statoils forskningssenter på Rotvoll og Norges teknisk-naturvitenskapelige Universitet (NTNU) og Sintef. Før lunsjen i Erkebispegården, besøkes utstillingen om luxemburgeren Johan Caspar de Cicignon, byplanlegger i Trondheim på 1680-tallet.  Siste programpost i Trondheim er en guidet tur i Rockheim-museet (det nasjonale opplevelsessenter for pop og rock).

D.D. M.M. Kongen og Dronningen ledsager storhertugparet under besøket. 

Media som ønsker å dekke besøket bes akkreditere seg til press@mfa.no innen  25. mai kl. 10.00.