Historisk arkiv

Utenriksministeren reiser til Midtøsten 10.- 13. januar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil foreta en rundreise i Midtøsten i perioden 10.-13. januar 2011. Utenriksministeren vil ha politiske samtaler i Jordan, Israel, Det palestinske området og Syria.

Formålet med reisen er å ha samtaler med de politiske lederne om den politiske situasjonen i regionen og om status for forhandlingene mot en tostatsløsning. Utenriksministeren vil også ha samtaler om planene for sluttføringen av det palestinske statsbyggingsprosjektet, rettet mot etablering av en palestinsk stat i 2011. Reisen inngår som et ledd i forberedelsene til møtet giverlandsgruppen for Det palestinske området (AHLC) planlegger å avholde 13. april.

Verdensbanken fremholdt allerede i september i fjor at statsbyggingsagendaen er langt fremskreden – teknisk sett er arbeidet til den palestinske selvstyremyndigheten kommet langt nok til at en stat kan opprettes i 2011. Dette øker forventningene om fremgang i det politiske sporet mot en tostatsløsning, samtidig som fredsforhandlingene har stoppet helt opp over spørsmålet om bosettingsfrys.

Pressekontakt: Underdirektør Ragnhild Imerslund, mobil 414 79 363