Historisk arkiv

Gledelig avtale om frigivelse av Shalit

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg hilser avtalen mellom Hamas og Israel om frigivelse av Gilad Shalit og utveksling av fanger velkommen. Norge har hele tiden ment at Shalits fangenskap har vært uakseptabelt, og har vært blant de land som aktivt har arbeidet for at han skulle frigis, sier utenriksminister Støre.

- Jeg hilser avtalen mellom Hamas og Israel om frigivelse av Gilad Shalit og utveksling av fanger velkommen. Norge har hele tiden ment at Shalits fangenskap har vært uakseptabelt, og har vært blant de land som aktivt har arbeidet for at han skulle frigis, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Den israelske soldaten, Gilad Shalit, har sittet over fem år i fangenskap, og avtalen med Hamas gir grunn til å tro at dette fangenskapet nå er over. Israel vil på sin side frigi 1027 palestinske fanger som sitter i israelske fengsler. Dette vil også prege situasjonen på Vestbredden og i Gaza i de neste ukene. 

- Mine tanker i går gikk først og fremst til familiene til de involverte. Jeg har selv møtt Gilad Shalits far Noam Shalit to ganger, og avtalen gir håp om at familiens ventetid nå er over. Vi ser frem til at Gilad Shalit blir frigitt og kan gjenforenes med sine nærmeste, sier utenriksminister Støre.