Historisk arkiv

Norges EU-ambassadør til ESA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Ambassadør ved Norges delelegasjon til EU, Oda Helen Sletnes, er nominert som nytt norsk kollegiemedlem i Eftas overvåkingsorgan, ESA. Hun etterfølger Per Sanderud, som har vært medlem siden august 2007.

Ambassadør ved Norges delelegasjon til EU, Oda Helen Sletnes, er nominert som nytt norsk kollegiemedlem i Eftas overvåkingsorgan, ESA. Hun etterfølger Per Sanderud, som har vært medlem siden august 2007.

- ESA er et svært viktig organ for å sikre Norges deltagelse i EUs indre marked. Norge legger stor vekt på ESAs arbeid. Ambassadør Oda Helen Sletnes er en av våre mest kunnskapsrike EU-diplomater og et godt valg til denne nøkkelposisjonen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.  

Eftas overvåkingsorgan har til oppgave å håndheve EØS-avtalen overfor Norge, Island og Liechtenstein, og har en lignende funksjon som Europakommisjonen overfor EUs medlemsland. Overvåkingsorganet ledes av et kollegium med tre medlemmer, ett fra hvert av de tre Efta-landene i EØS. 

Oda Helen Sletnes har siden januar 2006 vært ambassadør på Norges delegasjon til EU i Brussel. Hun har lang erfaring fra ledende stillinger i Utenriksdepartementet.