Historisk arkiv

Hjelpearbeidere fra Flyktninghjelpen i sikkerhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg er glad og lettet over at de fire hjelpearbeiderne fra Flyktninghjelpen nå er i sikkerhet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Jeg er glad og lettet over at de fire hjelpearbeiderne fra Flyktninghjelpen nå er i sikkerhet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.
 
De fire hjelpearbeiderne er på vei tilbake til Nairobi.
 
 - Jeg gleder meg med Flyktninghjelpen og alle deres medarbeidere over at denne saken nå er løst, sier utenriksministeren.
 
- Jeg ønsker å rette en stor takk til kenyanske myndigheter som har bidratt til en løsning på saken. Jeg var i kontakt med den kenyanske utenriksministeren i går, mens etterforskningen fortsatt pågikk, og anerkjente kenyanske myndigheters innsats. Jeg vil i dag takke alle på kenyansk side for deres bidrag, sier Støre.
 
- Arbeidet solidaritetsorganisasjoner, som Flyktninghjelpen, gjør i fattige land er livsviktig. De hjelper folk der de er, og betydningen av jobben de gjør er enorm. Det er viktig at de også i framtida kan gjøre denne jobben på en forsvarlig måte, sier utviklingsminister Heikki Holmås som i dag deltar på toppmøte om Somalia i Roma.
 
- Hjelpearbeidere på Afrikas Horn er utsatt og det er mange eksempler på både trusler og vold mot de som jobber for å hjelpe andre. Våre tanker går til de etterlatte til den kenyanske sjåføren som ble drept da bortføringen fant sted, sier utenriksministeren.
 
De fire internasjonale hjelpearbeiderne fra Flyktninghjelpen ble bortført i Dadaab-leiren i Kenya fredag 29. juni.