Historisk arkiv

Utenriksministermøte i Nato og OSSE

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Espen Barth Eide deltar på Natos utenriksministermøte i Brussel 4. og 5. desember, og på utenriksministermøte i OSSE 6. desember. Utenriksministeren vil i tillegg til de offisielle møtene ha flere bilaterale samtaler i margen av møtene i Brussel og Dublin

Utenriksminister Espen Barth Eide deltar på Natos utenriksministermøte i Brussel 4. og 5. desember, og på utenriksministermøte i OSSE 6. desember. Utenriksministeren vil i tillegg til de offisielle møtene ha flere bilaterale samtaler i margen av møtene i Brussel og Dublin.

Natos utenriksministermøte starter 4. desember med et møte i Nato/Russlands-rådet. Det blir deretter flere møteformater både for alliansens medlemmer, deltakere i Isaf-operasjonen i Afghanistan og i Nato/Georgia-kommisjonen. Viktige saker på utenriksministermøtet blir forholdet mellom Nato og Russland, utviklingen i Midtøsten og Nord-Afrika og den videre utviklingen i Afghanistan-operasjonen.

OSSEs årlige utenriksministermøte finner sted i Dublin 6. desember. Et viktig mål med møtet er å komme videre med et arbeidsprogram for de tre kommende formannskapene i organisasjonen (Ukraina, Sveits og Serbia). Dette er en viktig avgjørelse som i stor grad vil påvirke hvilke saker OSSE skal fokusere på i årene fremover og dermed hvilken profil organisasjonen skal ha.

Pressekontakt: Underdirektør Frode Overland Andersen, mob. 917 22 022