Historisk arkiv

Statsbesøk til Polen 9.-11. mai 2012. Presseakkreditering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

DD MM Kong Harald og Dronning Sonja, ledsaget i Warszawa av utenriks-, forsvars- og fiskeri- og kystministeren, besøker Polen fra 9.–11. mai 2012. Frist for presseakkreditering er 27. april.

DD MM Kong Harald og Dronning Sonja, ledsaget i Warszawa av utenriks-, forsvars- og fiskeri- og kystministeren, besøker Polen fra  9.–11. mai 2012. Frist for presseakkreditering er 27. april. 

Hovedpunkter fra Kongeparets program: 

Onsdag 9. mai

Warszawa: Besøket til Polen innledes med offisiell velkomstseremoni kl. 10.00 på presidentpalasset. Deretter følger samtaler med Polens president, kransnedleggelse ved Den ukjente soldats grav, møter med statsministeren, presidentene i parlamentets to kamre - Sejm og Senat. Dagen avsluttes med statsbankett. 

Torsdag 10. mai 

Warszawa: Åpning av konferansen ”Poland - Norway Partnership Conference”, forsvarsseminar og lansering av det nye kulturutvekslingsprogrammet mellom Norge og Polen. Dagens avsluttes med konsert og mottagelse i Nasjonaloperaen i regi av Norges ambassade og Innovasjon Norge. 

Fredag 11. mai 

Krakow:  Lansering av et nytt polsk-norsk forskningsprogram og stipendprogram på Krakow Universitet. Begge programmer er finansiert gjennom Norway Grants (EØS-midler). Kongeparet besøker deretter Nasjonalmuseet i Krakow, Det internasjonale kultursenteret og har en byvandring i Krakow. 

Praktisk informasjon

Det er gjort en gruppereservasjon for pressen på Sheraton Hotel – pris ca. NOK 1250. 

Det er plasser for pressen med charterfly til Krakow fredag morgen, 11. mai. Dette flyet går videre til Oslo fredag ettermiddag ca. kl. 17.45. Prisen for reisen Warszawa-Krakow-Oslo blir NOK 3.000. Det er også mulighet for å bli med kun på strekningen Warszawa-Krakow. 

Alle spørsmål om programmet og det praktiske opplegget kan rettes til Bendicte Tresselt Koren, mobil 900 29 395. 

Frist for akkreditering: 27. april 2012. Akkreditering sendes til: press@mfa.no