Historisk arkiv

Støre og Ashton til solfest på Svalbard

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har invitert EUs høyrepresentant Catherine Ashton til Svalbard 7.-8. mars. De skal blant annet besøke klimaforskere i Ny-Ålesund og delta på feiring av solas tilbakekomst i Longyearbyen.

Det er første gang EUs høyrepresentant for utenriks- og sikkerhetspolitikk Catherine Ashton besøker Norge.

Besøket er en del av Ashtons arbeid med å innhente kunnskap om Arktis til utformingen av en mulig felles Arktis-politikk for EU. Besøket på Svalbard innledes i Longyearbyen om ettermiddagen den 7. mars i universitetssenteret på Svalbard og med et besøk til Frølageret.

Om morgenen, 8. mars, blir det besøk til Ny-Ålesund for å møte internasjonale klimaforskere. Deretter deltar Støre og Ashton på solfest i Longyearbyen. Sola skal komme tilbake og treffe trappa på det gamle sykehuset kl 12.00.

Media inviteres til å dekke besøket, og bes melde sin interesse på forhånd slik at vi kan sikre praktisk tilretteleggelse og eventuell deltagelse på utflukt til Ny-Ålesund.

Bilder fra besøket legges ut til fri bruk på Flickr

Pressekontakter: Kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad, mobil 995 22 026 og kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund (deltar på reisen), mobil 414 79 363.