Historisk arkiv

Eide leder giverlandsmøte for Palestina i Brussel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Utenriksminister Espen Barth Eide leder tirsdag 19. mars møtet i Giverlandsgruppen for Palestina (AHLC). Onsdag 20. mars vil Eide ha møter i Brussel om norsk nordområdepolitikk.

EUs høyrepresentant Catherine Ashton er vertskap for møtet i Giverlandsgruppen for Palestina (AHLC) 19. mars som ledes av Eide. Den palestinske statsministeren, Salam Fayyad, vil også delta. Formålet med møtet er å drøfte løsninger på den akutte finansielle krisen i Palestina, samt å se på status og planer når det gjelder støtte til Palestina i 2013. AHLC vil i tillegg diskutere tiltak som kan styrke de palestinske institusjonene ved å legge til rette for økonomisk vekst, økt eksport og redusert giveravhengighet.

Det blir et kort pressemøte (fotomulighet) med Ashton og Eide klokken 14.30 ved VIP corner i Berlaymont-bygningen 19. mars.

Utenriksminister Eide er tilgjengelig for kommentarer klokken 18.00 den 19. mars, utenfor Robert Schuman-møtesalen i Berlaymont-bygningen.

Informasjon om møtet og presseakkreditering finnes her.

Nordområdene og norsk nordområdepolitikk vil være i fokus onsdag 20. mars. Eide skal blant annet møte med utenrikskomiteen i Europaparlamentet og gi en presentasjon av Norges nordområdepolitikk til EUs Political and Security Committee (PSC).

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen, +47 9956 8584