Historisk arkiv

Statssekretær Gadgil besøker Latin-Amerika

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Statssekretær i Utenriksdepartementet Arvinn Gadgil besøker Nicaragua, Bolivia og Guatemala i mai for å følge opp norsk støtte til landene.

Den nye stortingsmeldingen om rettferdig fordeling i utviklingspolitikken er en rød tråd for reisen. Gadgil skal ha møter med myndigheter og lokale samarbeidspartnere i alle tre landene.

I Nicaragua har Norge et langvarig engasjement på flere områder, inkludert korrupsjonsbekjempelse, småkraftverk, jordbruksutvikling og støtte til kvinneorganisasjoner og foreninger for lesbiske, homoseksuelle, bifile og transseksuelle personer (LHBT).

Norge har lenge vært aktive i Bolivia med Olje for utvikling-programmet. Under besøket skal Gadgil inngå avtaler med nye partnere om støtte til bekjempelse av vold mot kvinner.

Rettighetene til urfolksorganisasjoner er hovedtemaet for besøket til Guatemala. Statssekretæren vil også møte Den internasjonale kommisjonen mot straffefrihet i Guatemala (CICIG), som arbeider med å styrke det nasjonale rettsapparatet med støtte fra Norge.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl, mobil 92284752, astrid.sehl@mfa.no (med på reisen)