Historisk arkiv

Høringsbrev

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet sender med dette høringsnotat om forslag til ny lov om gjennomføring av Konvensjonen om klaseammunisjon på høring. Forslaget tar sikte på å innarbeide de deler av konvensjonen som krever endringer i norsk lovgivning.

Konvensjonen forbyr bruk, utvikling, produksjon, anskaffelse, lagring og overføring av klaseammunisjon og rammer også oppfordring og annen medvirkning til andres overtredelse av konvensjonens forbud. Hensikten med lovforslaget er å gjøre det mulig for Norge å undertegne og ratifisere Konvensjonen om klaseammunisjon når undertegningsseremonien finner sted i Oslo 3. desember 2008.

For å oppnå målsettingen om å ratifisere konvensjonen i Oslo 3. desember, har departementet fastsatt en kortere høringsfrist enn hovedregelen i utredningsinstruksen.

Høringsfristen er 3. oktober 2008.

Det inviteres dessuten til åpent høringsmøte i Auditoriet i R5 i regjeringskvartalet onsdag 24. september 2008 kl. 13.30.

Høringsuttalelsene sendes til Utenriksdepartementet, Rettsavdelingen, Pb 8114 Dep, 0032 Oslo. En liste over høringsinstansene er vedlagt. Vi ber om at adressatene vurderer om det er behov for å legge utredningen frem for underordnede etater og organer som ikke står oppført på høringslisten. Eventuelt bes høringsinstansene om å konferere med underliggende etater og inkludere deres synspunkter i høringsuttalelsen. For ordens skyld opplyses at høringen er åpen også for andre enn de som står oppført direkte på høringslisten.

Høringsinstansene kan også velge å meddele sine merknader muntlig i det åpne høringsmøtet i stedet for eller i tillegg til skriftlige merknader.

Høringsbrevet og høringsnotatet er også tilgjengelig på Utenriksdepartementets område på Regjeringen.no.

Med vennlig hilsen

Steffen Kongstad
ekspedisjonssjef
(prosjektleder klaseammunisjonsprosjektet)

Torfinn Rislaa Arntsen
underdirektør