Historisk arkiv

Utenriksminister Støres svar på brev fra stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) vedr. eksport av norsk laks til Russland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Støres svar på brev fra stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) vedr. eksport av norsk laks til Russland

Fremskrittspartiets stortingsgruppe
Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg
Stortinget 0026 Oslo

23. desember 2005

Laks til Russland

Jeg viser til ditt brev av 21. desember 2005.12.23

Russiske veterinærmyndigheter har varslet at det vil bli innført importforbud av norsk laks til Russland. Det vises til funn av for høyt nivå av kadmium og bly i prøver av norsk laks. Saken følges nøye av Fiskeri- og kystdepartementet som har gitt uttrykk for at man er overrasket både over funnene og de tiltak som er varslet.

Den konkrete dialog løper mellom russiske veterinærmyndigheter og Mattilsynet. Denne faglige utvekslingen av synspunkter er ikke avsluttet. Mattilsynet skal blant annet framlegge ytterligere dokumentasjon, som i disse dager oversettes til russisk, samtidig som man vurderer andre tiltak som vil overbevise de russiske myndigheter om kvaliteten på norsk laks.

Fiskeri- og kystministeren og jeg har løpende kontakt om denne saken. Vårt felles mål er å unngå iverksettelse og i tilfelle iverksettelse at tiltakene blir av kortest mulig varighet.

Med vennlig hilsen
Jonas Gahr Støre

cc: Fiskeri- og kystministeren