Historisk arkiv

Velkommen til Barentsdagene 18.-21. oktober 2007 i Bodø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Barentsregionen kjennetegnes av en historisk og fargerik samarbeidsvev på tvers av landegrenser. Regjeringens nordområdestrategi tar utgangspunkt i dette tradisjonelle mønsteret og vil styrke og fornye båndene som knytter denne regionen sammen, skriver utenriksminister Støre i sin hilsen til Barentsdagene 2007.

Barentsregionen kjennetegnes av en historisk og fargerik samarbeidsvev på tvers av landegrenser. Regjeringens nordområdestrategi tar utgangspunkt i dette tradisjonelle mønsteret og vil styrke og fornye båndene som knytter denne regionen sammen.

For å synliggjøre dette samarbeidet ytterligere har vi tatt initiativ til å arrangere årlige Barentsdager sammen med noen kommuner i landets tre nordligste fylker.

Utenriksdepartementet bidrar til Barentsdagene med økonomisk støtte, og Regjeringens nordområdestrategi ligger til grunn for dette langsiktige arbeidet.
 
Bodø kommune har i år valgt å sette fokus på grenseløs utvikling gjennom samarbeid med særlig vekt på miljø og klima og utdanning/kompetanse. Høgskolen i Bodø er sterkt involvert i programmet og er med sitt Nordområdesenter for næringslivet og bachelorstudium i nordområdekunnskap en naturlig bidragsyter.

Ungdomsprogrammet vil i år som i fjor være en sentral del av Barentsdagene. På dette arrangementet er Barentssekretariatet en viktig medspiller. Det kulturelle innholdet under Barentsdagene er mangfoldig og bestående av både finske, russiske, svenske og norske utøvere innen flere musikkgenre og kunstarter. Kulturprogrammet kulminerer lørdag 20. oktober med ”Barents vennskapsaften” i Kulturhuset.

Jeg ønsker Bodø kommune lykke til i forberedelsene fremover og velkommen til alle som ønsker å oppleve og ta del i Barentsdagene i Bodø i oktober!


For mer informasjon: www.barentsdays.no