Historisk arkiv

Gjennomføringen av Natos parlamentarikerforsamlings vårsesjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Stortinget, 2. juni 2009

Utenriksminister Jonas Gahr Støre ga ros til alle de involverte i forbindelse med gjennomføringen av vårsesjonen til Natos parlamentarikerforsamling - i Oslo i slutten av mai.

Vedrørende sak 7:
Innstilling fra utenrikskomiteen
om årsrapport fra Stortingets delegasjon
til Natos parlamentariske forsamling for 2008.

Jeg skal ikke kommentere innholdet i noen av innstillingene. Jeg har bare lyst til, etter representanten Nybakks innlegg, også fra regjeringens side å gi uttrykk for anerkjennelse og ros for arrangementet under Natos parlamentarikerforsamling.

Det gjorde egentlig et veldig inntrykk på alle oss som deltok, hvor omfattende det var. Det var ikke bare Nato-landene, men også partnere. Det gikk egentlig, tror jeg – nok en gang, om jeg så må si – toneangivende norske medier hus forbi at vi hadde en svært viktig forsamling i Oslo i flere dager.

På denne måten vil jeg også anerkjenne den betydningen det har at parlamentarikere engasjerer seg aktivt i disse sakene. Det gir et bredere tilfang for Norge og er også en veldig viktig kanal for regjeringen for å kunne møte disse miljøene.

Jeg vil også slutte meg til den rosen som ble gitt til alle dem som arrangerte og la til rette for et så godt gjennomført arrangement. Jeg hørte fra mange av dem som var på besøk i Utenriksdepartementet, at det ble gitt stor anerkjennelse for dette, og jeg vil også gi uttrykk for det. 

*****

For de øvrige innlegg, se Stortingets nettsider.