Historisk arkiv

Hilsen til John Arne Riise ved supporterforeningens hederspris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Oslo, 30. november 2009

Hilsen fra utenriksminister Jonas Gahr Støre formidlet av ambassadør Einar M. Bull i forbindelse med at supporterforeningen ”Unione Tifosi Romanisti” delte ut en hederspris til fotballspilleren John Arne Riise under et arrangement i Roma 30. november 2009.

”Kjære John Arne Riise, 

Gratulerer hjerteligst med en flott pris og den positive oppmerksomheten du mottar i kveld. 

Det vil dessverre ikke være mulig for meg å være til stede når du overrekkes prisen fra AS Romas entusiastiske supportere. Men som du vet har jeg personlig hatt gleden av å se deg i aksjon på Stadio Olimpico og jeg følger med så godt jeg kan på dine og lagets prestasjoner i en av verdens mest krevende ligaer. 

Derfor er jeg ikke overrasket over at du nå blir slik heder til del, gitt den imponerende innsatsen du har lagt ned for AS Roma siden overgangen fra Premier League og Liverpool til Serie A-spill i Italia. Det krever utvilsomt en god evne til å tilpasse seg nye rammebetingelser og en annerledes kultur hva angår forhold som det fotballfaglige, miljø, språk. 

Dette har du mestret på en forbilledlig måte ved din profesjonalitet og erfaringer, kombinert med autoritet og dyktighet på banen. Jeg vil også peke på at du som profilert fotballspiller har en rolle som ’ambassadør’ for Norge. Det er tydelig at dine kvaliteter som en lagspiller og rollemodell har bidratt til din popularitet også blant fotballfansen til AS Roma. 

Jeg ønsker med dette også å takke initiativtakerne i ”Unione Tifosi Romanisti” for at de gir deg denne velfortjente hyllesten. 

Lykke til videre, John Arne, og måtte AS Roma og lagets supportere få mye å glede seg over i kommende matcher! 

Forza Roma...!

Med vennlig hilsen
Jonas Gahr Støre