Historisk arkiv

Den tyske skolen i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Stortinget 19.11.09

- Jeg ønsker å anerkjenne Den tyske skole, betydningen av denne skolens virke for norsk-tyske forbindelser. Jeg tror at den endringen som nå skjer med skolens status, også kommer til å føre til at flere norske elever kommer til å gå på den skolen og få tilgang på den rike språk- og kulturkretsen som Tyskland representerer, sa Støre i et innlegg i Stortinget 19.11.09 om Den tyske skolen i Oslo.

[Sak nr. 3. Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om samtykke til inngåelse av en avtale mellom Norge og Tyskland om omgjøring av Den tyske skolen i Oslo - Max Tau til en tysk-norsk bikulturell skole (Innst. 43 S (2009-2010), jf. St.prp. nr. 92 (2008-2009)]

 

Utenriksminister Jonas Gahr Støres innlegg:

Siden denne saken nå er kommet til Stortinget, ønsker jeg bare på vegne av Regjeringen å gi uttrykk for tilfredsstillelse over at denne avtalen er på plass. Jeg ønsker å anerkjenne Den tyske skole, betydningen av denne skolens virke for norsk-tyske forbindelser. Jeg tror at den endringen som nå skjer med skolens status, også kommer til å føre til at flere norske elever kommer til å gå på den skolen og få tilgang på den rike språk- og kulturkretsen som Tyskland representerer.

Jeg er enig i alt det Sverre Myrli sa i sitt innlegg. Jeg vil særlig understreke betydningen av at vi i Norge fra myndighetenes side, fra det politiske Norges side og fra det sivile samfunnets side er opptatt av stillingen for tysk språk, fordi vi lever i en tid hvor det er engelsk i alle kanaler, men hvor de sentrale europeiske språkene som tysk og fransk og andre er viktige for oss. Da har jeg tro på at Den tyske skole ikke bare sender et signal om kultur, politisk samarbeid og samarbeid mellom sivile samfunn, men også er med på å holde et viktig språk i vår kulturkrets i hevd.