Historisk arkiv

Ingen ufinhet mot Jan Petersen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Replikk i Aftenposten 9. Juli 2009

- Jeg mener det var godt for Norge med en ny kurs i utenrikspolitikken i 2005. Men jeg har respekt for Jan Petersen som en erfaren og kunnskapsrik politiker og fagperson, og ønsker han velkommen som en av Norges betrodde ambassadører fra høsten 2009, skriver Støre i en replikk i Aftenposten 09.07.09.

Harald Stanghelle mener jeg er ufin mot Jan Petersen når jeg i et intervju i Morgenbladet (03.07.09) svarer på spørsmålet om hva som ville vært annerledes med en utenriksminister fra Høyre. Stanghelle gjengir en kort del av mitt svar, nemlig dette: ”Det kan velgerne selv bedømme. Før meg hadde de fire år med Jan Petersen.”

Jeg sa også, men det tok ikke Stanghelle med: ”Disse fire årene kan de legge ved siden av mine fire år og så vurdere selv.” Mitt poeng var dette: Fremfor å komme med en lang liste saker, overlater jeg til velgerne å vurdere selv. De følger godt med på utenrikspolitikken, nå har de fire år med Høyre og fire år med Ap i Utenriksdepartementet, og kan gjøre seg opp en mening.

Jeg kan ikke se hva som skulle være ufint mot personen Jan Petersen ved å invitere til den vurderingen. Jeg mener det var godt for Norge med en ny kurs i utenrikspolitikken i 2005. Men jeg har respekt for Jan Petersen som en erfaren og kunnskapsrik politiker og fagperson, og ønsker han velkommen som en av Norges betrodde ambassadører fra høsten 2009.