Historisk arkiv

Utenriksminister Støre møtte norske soldater i Mazar-e-Sharif i Afghanistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Mazar-e-Sharif, 5. mars 2010

- Som regjeringsmedlem er det noe av det meste alvorlige man kan gjøre å sende soldater ut i internasjonal tjeneste. Jeg er imponert over innsatsen til de drøyt 500 norske soldatene og offiserene som tjenestegjør i Afghanistan, sa utenriksministeren i sin tale til norske soldater i Mazar-e-Sharif 5. mars.

Noen punkter (utdrag) fra Støres ord til soldatene:

 

·         Har nå vært fem ganger i Afghanistan i løpet av mine vel fem år som utenriksminister, men dette er første gangen jeg besøker soldatene i Mazar-e-Sharif.

·         Jeg er glad for å være her, og jeg beundrer samholdet og motivasjonen blant de norske soldatene her.

·         I løpet av den siste uken har jeg møtt myndigheter i India, Pakistan og i Afghanistan, og denne reisen avsluttes altså her med et besøk i den norske leiren Camp Nidaros i Mazar-e-Sharif i Nord-Afghanistan. Det passer bra!

·         Som regjeringsmedlem er det noe av det meste alvorlige man kan gjøre å sende soldater ut i internasjonal tjeneste. Jeg er imponert over innsatsen til de drøyt 500 norske soldatene og offiserene som tjenestegjør i Afghanistan. Spesielt over hvordan dere løser de krevende oppgavene og utfordringene dere daglig står overfor.

·         Jeg har før jeg kom hit hatt møter med president Karzai, utenriksminister Rassoul og innenriksminister Atmar i Kabul og forsikret dem om Norges langsiktige engasjement i Afghanistan. Besøket er en del av min løpende kontakt med afghanske myndigheter og med norsk sivilt og militært personell i Afghanistan. Norge er i Afghanistan sammen med NATO-allierte for å bidra til stabilitet, sikkerhet og utvikling på anmodning fra FNs sikkerhetsråd og afghanske myndigheter.