Historisk arkiv

Valgkampappell i Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Stortorget, Tromsø, 17. august 2011

- Nordområdene er et nasjonalt, strategisk løft. Og det er konkret. Med Tromsø som arktisk hovedstad, internasjonal, med Arktisk råd, forskning, kunnskapsbasert næringsliv som skaper fremtidens arbeidsplasser, sa utenriksminister Støre bl.a. under sitt besøk i Tromsø.

Noen punkter Støre baserte appellen på: 

  • Glad for å være i Tromsø. Har møtt studenter på ”DebutUKA” og deltatt på Nasjonal opplæringskonferanse 2011 – med fokus på utviklingen av Nordområdene, betydningen av utdanning og forskning og behovet for å skape gode arbeidsplasser. Engasjementet viser at Tromsø er en levende by med tro på framtiden.
  • Valgkampen i gang – men reisen hit har vært vanskelig; Oslo/Utøya 22.7 vil prege oss videre i tiden som kommer. Det norske folks reaksjoner etter 22..7: Folk står samlet om våre kjerneverdier – handler om åpenhet, fellesskap, demokrati. Gjorde inntrykk her hjemme, men også internasjonalt.
  • Og kjernen i demokratiet er folks deltakelse, gjennom samfunnsengasjement og gjennom å stemme. Demokratiet, debattene, skal virke og vise at samholdet tåler motsetningene og konfliktlinjene i politikken. Takke for at dere slutter opp om dette budskapet. Og takke de andre politiske partiene for deres støtte. Nå ser jeg frem til meningsutveksling, hvor politiske partier bryner sine standpunkter og at dere – velgere – får anledning til å teste oss på innholdet i politikken.
  • Nordområdene er et nasjonalt, strategisk løft. Og det er konkret. Tromsø er arktisk hovedstad og utpreget internasjonal, med Arktisk råd, forskning, kunnskapsbasert næringsliv som skaper fremtidens arbeidsplasser. 
  • Aps kjernesaker er gjenkjennelige: Vi skal sikre arbeid til alle og skape morgendagens arbeidsplasser. På samme måte som vi har bygget barnehageplasser til alle, skal vi nå sikre sykehjemsplass eller omsorgsbolig til alle som trenger det. Dette er det neste store løftet for velferdssamfunnet. Vi vil bruke de store pengene på de store oppgavene.
  • Mottoet for Arbeiderpartiet i Tromsø er ”Et rausere fellesskap”. Aldri har det vært viktigere eller riktigere. Vi må stå opp for et mangfoldig samfunn tuftet på kjerneverdier som demokrati, rettsstat, menneskerettigheter, likestilling og likeverd. I familien, på arbeidsplassen og i kommunen. Det må vi gjøre gjennom å engasjere oss og bruke stemmeseddelen. Godt valg enten du forhåndstemmer eller går til urnen 12. september!