Historisk arkiv

Hilsen til Film fra Sør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Festivalmagasinet til Film fra Sør, 6. oktober 2011

I 20 år har Film fra Sør gitt filmskapere fra det vi veldig vidt kaller ”sør” oss – vi publikum fra ”nord” – mulighet til å se filmer fra en hel verden, skriver utenriksminister Jonas Gahr Støre.

I 20 år har Film fra Sør gitt filmskapere fra det vi veldig vidt kaller ”sør” oss – vi publikum fra ”nord” – mulighet til å se filmer fra en hel verden.

Film fra Sør gir oss nye, gode filmopplevelser, større innsikt og fersk kunnskap. På den måten bidrar god filmkunst til å forme vårt syn på oss selv, vårt syn på vår egen kultur og andre lands kultur.

”Ikke si det – vis det”, sier filmskapere og skaper et felles rom for opplevelse og erfaring. Dessuten: Film kan åpne dører og bygge broer der disse ellers kan mangle eller være skjøre i dagens internasjonale virkelighet.

Årets åpningsfilm ”Where Do We Go Now?”, av den libanesiske regissøren Nadine Lambaki, handler om konflikt og sameksistens mellom kristne og muslimer; altså høyaktuelle spørsmål i vår hverdag og i politikken, lokalt som globalt. Og så er det dette: Vårt forhold til ”sør” preges ofte av spørsmålet om hva vi kan bidra med. Men dette er jo – alltid – et forhold som går begge veier. Det ser vi spesielt på kulturområdet. Vi blir alle beriket av filmer fra ”sør”. Til lykke med årets festival!

Mer informasjon på festivalens nettsider.