Historisk arkiv

Tekster til Norske Kvinners Sanitetsforening og til ’Eidsvoll 1814’

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har sendt hilsener til Norske Kvinners Sanitetsforening og til ’Eidsvoll 1814’.

Hilsen til Norske Kvinners Sanitetsforening/medlemsbladet ”Fredrikke”

 

Om frivillig arbeid
”Hvor viktig synes du frivillig arbeid er for samfunnet vårt? Frivillig – et fint ord – noe jeg gjør når jeg er fri og villig! Gjennom frivillig arbeid gis jeg muligheten til å delta i meningsfylt og samfunnsnyttig virksomhet, bortenfor det offentlige og utenfor markedet.

Frivillig innsats representerer viktige verdier i det norske samfunnet – som likeverd, likestilling, menneskerettigheter. Frivillig arbeid er landets største folkelige bevegelse; yter betydelige økonomiske bidrag og sørger for at mange samfunnsoppgaver blir løst – innen idrett, kultur, folkehelse og integrering.

Derfor binder frivillig arbeid folk sammen – både i lokalsamfunn og storsamfunn – som lim eller slik som dagens sosiale medier fungerer. Men frivillig arbeid er ikke på nett – det er mellom mennesker: Ekte vare!”   

*****

Tekst til ”Eidsvoll 1814” og prosjektet ”Bare prat?” – Politikk for fremtiden

 

Det moderne demokratiets utfordringer. Om helse og fattigdom
”Skal vi lykkes i kampen mot fattigdom, må vi lykkes i kampen mot sykdom. Fattigdom leder til sykdom – men sykdom leder også til fattigdom. Det er en spiral som må brytes. De som tar avgjørelser om politikk og investeringer – i rike så vel som i fattige land – må se denne sammenhengen og betydningen av å investere i helse for kampen mot fattigdom.”