Historisk arkiv

Hilsen til det norske fotballandslagets deltakelse i King’s Cup, Thailand

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Januar, 2012

Som utenriksminister representerer jeg Norge på den politiske arenaen. Som landslagspillere er dere ambassadører for Norge på fotballarenaer verden over, skriver utenriksminister Jonas Gahr Støre blant annet i en hilsen til fotballandslaget som skal delta i en turnering i Thailand.

Kjære landslagsspillere,

Det er få forunt å kunne ta på seg landslagsdrakten med flagget på brystet og representere sitt land internasjonalt.

Som utenriksminister representerer jeg Norge på den politiske arenaen. Som landslagspillere er dere ambassadører for Norge på fotballarenaer verden over. Som fotballambassadører når dere også et publikumsantall som en norsk utenriksminister aldri vil komme i nærheten av. Fotball er verdens største sport og uttrykk for et ”språk” som forstås av mennesker over hele verden, på tvers av landegrenser, etnisk tilhørighet, religion, kjønn og alder. Fotball foregår på ett plan og reglene er de samme.

En plass på fotballandslaget handler om mer enn anerkjennelse av de sportslige prestasjonene hver og en av dere har levert. Det handler om stolthet over å representere Norge i utlandet. Det norske fotballandslaget bidrar til å bygge nasjonal identitet. I en landskamp møtes to nasjoner til vennskapelig duell, mens folk samles på tribunen, på kafeer og i tv-stuer over hele landet. Fotballens viktigste ideal er fair play og det er slik vi også vil oppleve våre fotballhelter.

I King’s Cup er Norge i gruppe med vertsnasjonen Thailand som er et land vi har et nært og godt forhold til. Tusenvis av nordmenn ferierer i Thailand hvert år og mange er også bosatt der. Det vil ikke overraske meg om flere av disse finner veien til tribunene for å overvære kampene – kanskje særlig kampen mot Thailands eget landslag.

Jeg ønsker dere alle god tur til Thailand og deltakelse i King’s Cup!

Vennlig hilsen
Jonas Gahr Støre