Historisk arkiv

Innlegg under debatten om Stortingets årsrapporter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Stortinget, 6. juni 2013

- Jeg setter stor pris på at det er interesse for å ha god og skikkelig samhandling mellom storting og regjering om de sentrale spørsmålene i de organisasjonene vi er med i, sa utenriksminister Espen Barth Eide under debatten om årsrapportene fra Stortingets delegasjoner til internasjonale parlamentarikerforsamlinger.

Sjekkes mot framføring

Jeg vil bare fra regjeringens side få lov til å takke for innstillingen og kvittere ut at vi tar imot den oppfordringen. 

Jeg setter stor pris på at det er interesse for å ha god og skikkelig samhandling mellom storting og regjering om de sentrale spørsmålene i de organisasjonene vi er med i. Det kan bare tjene begge parter, og det tjener Norges kollektive innflytelse og medansvar både for å løse konkrete spørsmål og for å fremme viktige normer og verdier i det internasjonale samfunnet. 

Jeg kan slutte meg 100 prosent til det som er blitt sagt om betydningen av parlamentarisk forankring, så vi tar med oss innspillet.

Vi skal se litt på hvordan vi gjør det. Jeg registrerer at det også er enighet om at den gamle måten vi gjorde det på, med oppsummerende meldinger, ikke er veien å gå, så vi skal finne formen på det, slik at vi kan se fremover sammen og gjøre opp status sammen for hvor vi står. Det kommer vi til å jobbe med med stort engasjement. 

*** 

(*) Innstilling fra utenriks- og forsvarskomiteen om årsrapporter til Stortinget fra Stortingets faste delegasjoner til Efta-parlamentarikerkomiteene og Den felles EØS-parlamentarikerkomiteen, Den interparlamentariske union (IPU), Natos parlamentariske forsamling, Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europas (OSSEs) parlamentariske forsamling, Europarådets parlamentarikerforsamling og Den vesteuropeiske unions (VEUs) parlamentariske forsamling (Innst. 331 S (2012-2013), jf. Dokument 13 (2012-2013) og Dokument 17 (2012-2013)) 

***

For alle de øvrige innlegg se Stortingets nettsider