Historisk arkiv

Støre og Rice: Midtøsten og nordområdene sentralt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Fredsprosessen i Midtøsten og nordområdene sto sentralt da utenriksministrene Støre og Rice møttes i forkant av det uformelle Nato-møtet i Oslo.

USAs utenriksminister Condoleezza Rice innledet sitt  offisielle besøk i Norge med en timelang frokost hos utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Frokosten var i forkant av det uformelle utenriksministermøtet i Nato som startet i Oslo torsdag. Fredsprosessen i Midtøsten og nordområdene var sentrale temaer under samtalen. 

Utenriksminister Støre sier at samtalen om Midtøsten, som er et tema begge er Utenriksministrene Støre og Rice møtte pressen etter det bilaterale møtet torsdag morgen. Foto: Pierre de Brisis, UDsvært engasjert i, var nyttige. - Vi var enige om nødvendigheten av internasjonal innsats for å få fredsprosessen på skinner igjen. For å få til en bred internasjonal støtte - politisk og økonomisk - må den palestinske regjeringen fortsette med å oppfylle de krav det internasjonale samfunn har satt, som å anerkjenne staten Israel og avstå fra bruk av vold. Samtidig må Israel følge opp sine forpliktelser.

Utenriksminister Støre orienterte sin amerikanske motpart om de nye mulighetene og utfordringene naturressursene i nordområdene representerer. - USA og Norge har en felles interesse i at petroleumsressursene i Barentshavet blir utviklet i en trygg, sikker og miljøvennlig ramme. Denne interessen deler vi også med Russland, sa Støre. Han viste også til at enda et bindeledd mellom USA og Norge etableres når skipningen av Liquefied natural gas (LNG) fra Snøhvit feltet til USA starter opp til høsten.