Historisk arkiv

Statsråd Horne til Brussel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sted: Brussel

Muligheter og utfordringer i dagens digitale samfunn er tema når barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne deltar på European Consumer Summit i Brussel 1.april.

Muligheter og utfordringer i dagens digitale samfunn er tema når barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne deltar på European Consumer Summit i Brussel tirsdag 1.april. Horne vil holde et innlegg om norske erfaringer om formiddagen.

European Consumer Summit er det største arrangementet av sitt slag. Det samler rundt 500 representanter fra regjeringer, myndighetsorganer, forbrukerorganisasjoner, og næringsliv fra hele Europa. På agendaen står forbrukernes rettigheter og deltakerne vil utveksle erfaringer fra sine land. Temaet for årets European Consumer Summit er ”EU Consumers in the digital area”.

- Dette er et viktig tema. Digitaliseringen påvirker forbrukerens hverdag på helt grunnleggende måter. Forbrukeren må i stadig større grad forholde seg til ny teknologi i forskjellige markeder, for eksempel gjennom netthandel eller betalingstjenester på mobilen. Da er det viktig å følge med, på både muligheter og utfordringer, sier Horne.

Statsråden trekker frem offentlige prisopplysningsportaler som Finansportalen.no og Hvakostertannlegen.no som gode eksempler på et digitalt forbrukersamfunn. Informasjonsteknologi og universell utforming er to områder hvor Norge har kommet langt i europeisk sammenheng.

Samtidig er det knyttet flere utfordringer til et digitalt samfunn. Horne er opptatt av ingen skal falle utenfor.

- Med tanke på utfordringer som personvern og sikkerhet er det ekstra viktig å inkludere sårbare grupper som barn, eldre og mennesker med funksjonshemming når vi lager forbrukerpolitikk, sier Horne.

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef Maria Brit Espinoza, epost: mbe@bld.dep.no, telefon: +47 915 56 679

Ansvarlig fagråd ved EU-delegasjonen er Nina Gørrissen, telefon: +32 2 238 74 71, epost: nina.gorrissen@mfa.no