Historisk arkiv

Deltar på giverkonferanse om Somalia i Brussel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sted: Brussel

Utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås deltar på den internasjonale giverkonferansen om Somalia i Brussel mandag 16. september.

Konferansen arrangeres av Somalias regjering og EU, representert ved Somalias president Hassan Sheikh Mohamud, presidenten for Det europeiske råd Herman Van Rompuy, Europakommisjonens president José Manuel Barroso og EUs høyrepresentant for utenrikssaker Catherine Ashton.

Somalia er en sårbar stat som er i gang med å bygge seg opp etter over 20 år med krig. Tittelen for konferansen er «A New Deal for Somalia», som viser til de internasjonale «New Deal»-prinsippene om gjenoppbygging av sårbare stater. Norge bidrar med betydelig støtte til å få igang en bærekraftig utvikling ledet av landets myndigheter. På programmet står blant annet det norskledede gjenoppbyggingsfondet.

Hensikten med høynivåmøtet er å inngå en rammeavtale for den somaliske regjeringens videre samarbeid med det internasjonale samfunnet om den politiske-, sosiale-, og økonomiske gjenoppbyggingen.

Les mer på Utenriksdepartementets hjemmeside