Historisk arkiv

Deltar på ministerkonferanse i Polen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sted:

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud deltar på EUs uformelle ministermøte om digitale tjenester og e-forvaltning 17. november.

I det uformelle ministermøtet, som finner sted i Poznan i Polen, skal statsrådene drøfte hvordan EU best kan gjennomføre vedtatte planer på e-forvaltningsområdet.

Utgangspunktet for dette er målsetningen om sømløse elektroniske tjenester over landegrensene. Diskusjonene vil blant annet dreie seg om regelverkstilpasning og tiltak som sikrer nødvendig samspill mellom IKT-systemer.

Leder rundebordskonferanse
Rigmor Aasrud vil lede en rundebordskonferanse hvor statsråder skal diskutere hvordan fem europeiske pilotprosjekter skal bli en del av det europeiske eforvaltningsapparatet.Norge, ved Direktoratet for forvaltning og IKT leder ett av disse pilotprosjektene, Peppol. Prosjektet har som mål å få elektronisk offentlig innkjøp til å fungere over landegrensene i Europa.

Det uformelle ministermøtet arrangeres i forbindelse med en større konferanse om elektronisk forvaltning. Aasrud benytter også anledningen til et separat møte med Neelie Kroes om hvilken rolle Norge skal ha i videreføringen av de store pilotprosjektene innen e-forvaltning. Kroes er visepresident i Europakommisjonen og kommissær for EUs digitale dagsorden.

Ansvarlig fagråd ved EU-delegasjonen er John Stanley Engstrøm, telefon +32 (0) 2 238 74 69, e-post: jse@mfa.no.