Historisk arkiv

Samferdselsministeren til Brussel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sted: Brussel

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møter rapportøren i Europaparlamentet på forslaget til ny ekompakke, Pilar del Castillo, i Brussel 2. desember.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møter rapportøren i Europaparlamentet på forslaget til ny ekompakke, Pilar del Castillo, i Brussel 2. desember.

Den nye forslaget til ekompakke ble lagt frem av Europakommisjonen i september i år og skal bidra til realisering av et europeisk indre marked for elektronisk kommunikasjon (TSM). Et konkurransedyktig indre ekommarked vil i følge Europakommisjonen bidra til å stimulere økonomien gjennom å fremme nye kilder til økonomisk vekst, fremme innovasjon, skape nye og bærekraftige arbeidsplasser, og gjenopprette Europas konkurransekraft.

I forslaget foreslås det også endringer i forordningen fra 2009 som oppretter BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications). EØS/EFTA-landene har i lengre tid forsøkt å fremforhandle en bedre deltakelse i BEREC enn den som fremgår av gjeldende forording, hvor EØS/EFTA-landene er gitt status som observatør - men har foreløpig ikke lykkes. Det er problematisk at konsolideringen av et indre market for elektronisk kommunikasjon går videre uten at EØS/EFTA-landene er gitt bedre deltagelse i BEREC.  Dette er følgelig en svært viktig sak for Norge, og samferdselsministeren vil på møtet med rapportøren i Europaparlamentet diskutere forslaget, samt presentere norsk posisjon.

I tillegg til møtet med rapportøren i Europaparlamentet vil samferdselsministeren få orienteringer på EU-delegasjonen, blant annet om strategier for et bærekraftig transportsystem, samt møte representanter fra arbeidslivsorganisasjonene i Brussel.

I tillegg til samferdselsministeren deltar statssekretær Jon Georg Dale og politisk rådgiver Reynir Johannesson fra politisk ledelse i Samferdselsdepartementet. Kontaktperson ved EU-delegasjonen er Olav Grimsbo.