Det Norske Måltid:
Vinnere i utmerkelsene for sunnere kosthold
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet
Nyhet | Dato: 05.02.2021
TINE og MENY har vunnet Helse- og omsorgsdepartementets utmerkelser for sitt arbeid med sunnere kosthold 2020. TINE vant i kategorien for sunnere produkter med mindre fett i melk og MENY vant i kategorien for sunnere markedsføring med markedsføringsaktiviteter for økt fiskeforbruk. Helse- og omsorgsminister Bent Høie offentliggjorde vinnerne i tilknytning til finalearrangementet til "Det Norske Måltid" 5. februar.
– Produktene skal ikke bare bli sunnere, men de skal smake godt og appellere til forbrukerne, så dette er et møysommelig arbeid, sa helse- og omsorgsministeren ved utdelingen av utmerkelsen til TINE. Melk omsettes i store volum og små endringer i sammensetning kan ha stor betydning for kostholdet og folkehelsen, sier Bent Høie.
– Vi lar oss lett påvirke i kjøpsøyeblikket og utmerkelsen for sunnere markedsføring er derfor viktig, sier Bent Høie. MENY's 'Sunnspirasjon' med «Fisketirsdag», rabatt på fersk fisk, ukentlige middagstips og fokus på fisk i kundekampanjer, er et viktig bidrag i arbeidet for å øke fiskeinntaket i befolkningen, sier helse- og omsorgsminister Høie.
– Det var tre finalister i hver kategori som kjempet om førsteplassen og jeg gratulerer alle som på hver sin måte bidrar til sunnere kosthold, sier helse- og omsorgsministeren.
De seks finalistene ble offentliggjort 19. januar 2021. Andre og tredjeplass innen hver kategori ble også kåret av juryen:
I kategorien sunnere produkter: 2. REMA 1000 med #MerAv grovt 3. Q-Meieriene med Skyr Luftig
|
I kategorien sunnere markedsføring: 2. Bakehuset med influencer marketing 3. Patricias med sunnere gatekjøkken
|
Helse- og omsorgsdepartementets utmerkelser skal hedre aktører for godt arbeid i forbindelse med intensjonsavtalen, som gjør en særlig innsats for å utvikle sunnere matprodukter og oppfordre forbrukerne til å velge sunnere matvaner. Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold er en viktig samarbeidsavtale mellom helsemyndighetene og matbransjen for å bedre kostholdet i befolkningen. Avtalen løper frem til og med 31. desember 2021.
Les mer her: