Fôrvarer-tilsetningsstoff

Kommisjonens gjennomføringsforordning (EU) …/… om fornyet godkjenning av et preparat av Enterococcus lactis DSM 22502 som tilsetningsstoff i fôr til alle dyrearter og om oppheving av gjennomføringsforordning (EU) nr. 304/2014

Commission Implementing Regulation (EU) …/… concerning the renewal of the authorisation of a preparation of Enterococcus lactis DSM 22502 as a feed additive for all animal species and repealing Implementing Regulation (EU) No 304/2014

Sakstrinn

  1. Faktanotat
  2. Foreløpig posisjonsnotat
  3. Posisjonsnotat
  4. Gjennomføringsnotat

Opprettet 02.09.2024

Spesialutvalg: Matområdet

Dato sist behandlet i spesialutvalg:

Hovedansvarlig(e) departement(er): Landbruks- og matdepartementet / Nærings- og fiskeridepartementet

Vedlegg/protokoll i EØS-avtalen: Vedlegg I. Veterinære og plantesanitære forhold

Kapittel i EØS-avtalen: II. Fôrvarer

Status

Rettsakten er ikke vedtatt i EU.

Sammendrag av innhold

Rettsakten gjelder fornyet godkjenning av et preparat av Enterococcus lactis (DSM 22502) som teknologisk tilsetningsstoff (ensileringsmiddel) i fôr til alle dyr. Produktet på markedet tilsvarer tilsetningsstoffet godkjent i forordning (EU) 304/2014. Det er ingen ny informasjon som gjør at EFSA vurderer dette preparatet annerledes fra tidligere. EFSA konkluderer at preparatet fortsatt er trygt for dyrehelse, folkehelse og miljø. Ved fornyet godkjenning er det ikke nødvendig å vurdere effekt på nytt. Det er gitt minsteinnhold på 1x10^8 CFU/kg ferskt materiale når preparatet brukes alene (ikke i kombinasjon med andre ensileringsmidler).

Merknader
Rettslige konsekvenser

Når rettsakten er tatt inn i EØS-avtalen, vil den gjennomføres i norsk rett ved inkorporasjon i forskrift om tilsetningsstoffer til bruk i fôrvarer, fôrtilsetningsstoff-forskriften. 

Økonomiske og administrative konsekvenser

Rettsakten forventes ikke å få vesentlige økonomiske eller administrative konsekvenser for Mattilsynet og fôrindustrien. 

Sakkyndige instansers merknader

Rettsakten har vært vurdert av Mattilsynet og ansvarlig(e) departement(er). Siden rettsakten følger EFTAs hurtigprosedyre har den ikke vært behandlet i Spesialutvalget for matområdet. Rettsakten vurderes som EØS-relevant og akseptabel.

Vurdering

Mattilsynet anser rettsakten som EØS-relevant og akseptabel.

Andre opplysninger

Nøkkelinformasjon

Type sak Regelverk i utvikling/komiteer/arbeidsgrupper under kommisjonen
KOM-nr.:
Basis rettsaktnr.: 1831/2003

Norsk regelverk

Høringsstart: 03.09.2024
Høringsfrist: 16.10.2024
Frist for gjennomføring:

Lenker