Spesialutsending for matproduksjon

EU-delegasjonen er med sine rundt 60 ansatte Norges største utenriksstasjon. I nyhetsbrevene fremover vil vi starte med en presentasjon av flere av dem som arbeider ved EU-delegasjonen for at dere skal få et bedre innblikk i hvem vi er og hva vi gjør her i Brussel.

Først ut er spesialutsending for matvareproduksjon, Stian Johnsen. Han er utsendt fra landbruks- og matdepartementet og dekker utviklingen i EU på hele mat- og veterinærområdet, inkludert mattrygghet og kvalitet. 

Johnsen er utdannet fiskehelsebiolog fra universitetet i Tromsø, og arbeidet har ført ham over hele verden - og nå Brussel. Han har mye å henge fingrene i fordi regelverket for mat- og veterinærområdet er blant de mest omfattende i EU. Bare i 2024 ble rundt 300 EU-rettsakter med relevans for EØS inkludert i norsk lovgivning. 

-Jobben min er veldig spennende fordi jeg får et godt innblikk i nesten halvparten av EØS-avtalen. Jeg har derfor mulighet til å fremme norske posisjoner og interesser i EU. Vi kan påvirke om vi vil, og vi vil fordi vi må, og vi må fordi regelverket har innvirkning på oss alle, sier Johnsen.

Bilde av spesialutsending for matvareproduksjon ved EU-delegasjonen, Stian Johnsen
Spesialutsending for matvareproduksjon, Stian Johnsen.