Fakta om næringslivsgruppa

Helseministeren etablerte i 2014 en næringslivsgruppe på matområdet. Næringslivsgruppen består av aktører fra matvarebransjen. Hovedmålet med arbeidet er å gjøre det enklere for forbruker å velge sunt. Dette innebærer å redusere inntaket av tilsatt sukker, salt og mettet fett, samt øke inntaket av frukt og bær, grøntsaker, grove kornvarer og fisk.

For å gjøre arbeidet initiert av denne gruppen mer helhetlig og forutsigbart, inngikk Helse- og omsorgsdepartementet og matvarebransjen i 2016 en intensjonsavtale for å samarbeide om bedre kosthold. I 2018 ble avtalen utvidet slik at den også inkluderer serveringsbransjen. En rekke aktører fra kiosk, bensinstasjoner og øvrig serveringsbransje har også undertegnet avtalen. I underkant av 100 aktører er nå tilknyttet intensjonsavtalen. Avtalen er nå reforhandlet og varer ut 2025.

Tilbakemeldingsskjema

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for ditt svar!

Det er ikke deg, det er oss.

Det oppsto en uventet feil med serveren. Prøv igjen senere.