Saint Lucia - reiseinformasjon

Ansvarlig ambassade for landet er Norges ambassade på Cuba

St. Lucia regnes som et relativt trygt land å oppholde seg i. Alle tilreisende må fylle ut et elektronisk innreiseskjema før ankomst. Reiseforsikring anbefales og vi oppfordrer reisende til å registrere reisen i appen Reiseklar.

Innreiseskjema: Alle tilreisende må fylle ut et elektronisk innreiseskjema før ankomst. Skjemaet og ytterligere informasjon om innreise finnes på St. Lucias turistmyndigheters nettside.

Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold på inntil 90 dager.

Pass: Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter planlagt utreisedato. For ytterlige informasjon, samt andre typer visum, vennligst ta kontakt med høykommisjonen til St. Lucia i London.

Tap av pass: Dersom du mister pass, nasjonalt ID-kort, reisebevis eller oppholdskort må du melde tapet til lokalt politi på St. Lucia og kontakte den norske ambassaden i Havanna. Informasjon om betaling, dokumentkrav og timebestilling er tilgjengelig gjennom ambassadens nettside.

Trafikk: Man kjører på venstre side av veien. Veiene er ofte smale og svingete med bratte stigninger og nedoverbakker ettersom St. Lucia er en fjellrik vulkanøy.

Terrortrusselen anses som lav.

Forsikring: Det anbefales å ha reise- og sykehusforsikring før avreise.

Vaksine: Det anbefales å undersøke hvilke reisevaksiner Folkehelseinstituttet anbefaler for St Lucia. Dette landet krever dokumentasjon på gulfebervaksinasjon ved innreise for reisende som kommer fra, eller har reist via, land med risiko for gulfebersmitte.

Sykdom: Dengue kan forekomme hele året. Det anbefales at norske reisende tar forholdsregler for å unngå å mygg- og insektbitt.

Sykehus: Tilgangen på helsetjenester i St Lucia er begrenset. Det finnes to offentlige og ett privat sykehus i landet med akseptabel standard. Mer alvorlige sykdomstilfeller krever evakuering. De private sykehusene vil ikke ta imot alvorlig skadde eller syke mennesker uten forskuddsbetaling eller omfattende forsikring. Ved en ulykke må du, eller en medreisende, umiddelbart kontakte forsikringsselskapet ditt, som kan gi sykehusene en garanti for at behandlingen dekkes av forsikringen. Behandlingen starter ofte ikke før sykehuset har fått forsikring fra forsikringsselskapet eller forskuddsbetaling.

Mat og drikke: Turister bør ta vanlige forholdsregler når det gjelder mat og drikke i tropiske områder.

For offisielle helsefaglige reiseråd og veiledning til nordmenn på reise i utlandet henvises det til Folkehelseinstituttet nettsider. Se også UDs svar på ofte stilte spørsmål om å reise utenlands.

Kriminalitetsraten vurderes som lav, men det har blitt registrert en økning i gjengrelatert vold og kriminalitet siden 2021. Kortsvindel, lommetyveri og overfall er de vanligste formene for kriminalitet som rammer turister. I sjeldne tilfeller rapporteres det om også om mer voldelige episoder. Reisende anbefales å utvise normal forsiktighet og aktsomhet, og bør unngå å ha med seg store mengder kontanter og verdifulle eiendeler. Det tilrådes ikke å ferdes alene etter mørkets frembrudd.

Ved ran, tyveri, tap av penger, pass og andre verdisaker må dette umiddelbart meldes til lokalt politi på St. Lucia.

Orkansesong: I perioden fra juni til november er det orkansesong i Karibia, med høyest risiko i september og oktober. Kraftig regn og oversvømming kan også forekomme i denne perioden. I forkant av varslede orkaner er det nødvendig å gjøre forberedelser. Reisende bør sikre at de har tilgang til det de behøver for klare seg i den umiddelbare fasen i etterkant av orkaner. Under og etter orkaner oppstår det ofte perioder med svekket infrastruktur, bortfall av elektrisitet og skader på bygningsmasser. Restauranter og butikker kan være stengt. Det kan være utfordrende å oppdrive vann, mat og kontanter. Hvis en orkan inntreffer oppfordres nordmenn som oppholder seg i berørte områder til å følge lokale myndigheters råd og anvisninger. I tillegg til lokale medier er National Hurricane Center (nhc.noaa.gov) en nyttig kilde til oppdatert informasjon.

Jordskjelv: Det er fare for jordskjelv i Karibia, og nordmenn oppfordres til å gjøre seg kjent med forholdsregler som bør tas i forkant, under og i etterkant av eventuelle jordskjelv. For ytterligere informasjon om forholdsregler, vennligst ta kontakt med lokale myndigheter.

Klesplagg: Bruk av klesplagg med kamuflasjemønster er forbudt.

Kvinnelige reisende: Kvinner kan oppleve uønsket oppmerksomhet.

LHBT+: Det er svært konservative holdninger mot LHBTI-personer i Karibia, inkludert på Saint Lucia. Seksuelle relasjoner mellom menn er forbudt.

Uttak i minibank og bruk av kredittkort: Kortsvindel kan forekomme.

Landkode for å ringe til St. Lucia: + 1 (758)

Politi: 999                                                                  
Ambulanse: 911

For andre nødnumre, klinikker og viktige telefonnumre, vennligst se oversikten over nødnumre på St. Lucia til Nagico Insurances (nagico.com).

Utenriksdepartementets døgnoperative senter (UDops): +47 23 95 00 00, e-post: UDops@mfa.noFor kontaktinformasjon til det honorære konsulatet i Castries, vennligst les mer på ambassadens nettsider for honorære konsulater.

Ansvarlig norsk ambassade for St. Lucia er den norske ambassaden i Havanna.

Den norske ambassaden i Havanna, Cuba

Besøksadresse: Calle 21 #307 e/H e I, El Vedado, La Habana, Cuba.
Tlf.: +(53) 7842 7100, +(47) 2395 2300
E-post: emb.havana@mfa.no